Hakkari Emek ve Demokrasi Platformu, ülkede son zamanlarda yaşanan çatışmaların yerini barış ortamına bırakması için basın açıklaması yaptı. Kürt sorununun çözüsü için yeniden müzakelere başlanması konusunda belediye binası önünde yapılan basın açıklamasına BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari il Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım da katıldı. 30 STK Temsilcisi adına basın metnini KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Metin Demirer okudu. Demirer, 30 güne yakındır cezaevlerinde yaşanan ve içlerinde seçilmiş milletvekillerinin de olduğu 400'e yakın tutuklu ve hükümlünün sürdürdüğü süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine dikkat çekti. Yaşanacak olumsuzlukların tek sorumlusunun AK Parti olacağını belirten Demir şöyle konuştu:

ALDANDIK

" Ülke genelinde yüzde 50'nin üzerinde oy alan iktidarın seçim öncesi söylentilerinin gerçekleşeceği, açılım politikasının olması gerektiği gibi bir mecraya oturacağı, demokratikleşme çalışmalarının hızlanacağı, Kürt sorununun barışçıl bir şekilde çözüleceği ve demokratik anayasa çalışmalarının  halkların lehine sonuçlanacağı beklentilerine kapılarak aldandığımızı gördük. Ancak bu zaman içerisinde olumlu beklentilerin söylentilerden ibaret olduğu, pratikte hiç bir yansımanın olmadığnı, kullanılan üslupların  barış ve kardeşliğe hizmet etmediğini hep beraber gördük."

MÜZAKERELER YENİDEN BAŞLAMALI

Demirer, Hakkari Emek ve demokrasi Platformu olarak içinde geçmekte olduğumuz bu süreci genelde ve yerelde toplumsal dinamiklere büyük sorumluklar yüklendiğini de belirterek, "Türk ve Kürt gençlerinin ölümlerinin önüne geçmek için Kürt sorununun demokratik yollarla çözümü ve müzakerelerin yeniden başlamasını istiyoruz. Tecrit koşullarının ortadan kaldırılması için toplumsal duyarlılık oluşturmayı, demokratik bir anayasa için anasaya çalışmalarına kendi cephemizden katkı sunmaya hazırız" dedi.



BD-(FE/AAA)