Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, PKK ile yapılan mücadele kapsamında bölge halkından, askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşenen patlayıcının inflak ettirileceği bilgisi alan jandarma ekipleri, merkeze bağlı Yeşiltaş Köyü yakınlarında yol arama ve tarama çalışması yaptı. Yapılan aramalarda yol kenarında mutfak tüpü içerisinde toprağa gömülü 30 kilo TNT bulundu. Bulunan patlayıcı alınan gövenlik önlemlerin ardından patlatılarak imha edildi.

Hakkari'nin Kırakdağ Köyü'nde, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin dün ortaklaşa düzenledikleri ve 12 şüphelinin gözaltına alındığı opearsyonla ilgili de İl Jandarma Komutanlığı'nca açıklamada bulundu. 12 kişinin evlerinde çok sayıda silah ve mühimmat bulunduğunun bildirildiği açıklamada şöyle denildi:

"Halkımızın huzuru, can ve mal güvenliği için PKK/KCK terör örgütü ile yapılan mücadele kapsamında, Hakkari il Jandarma Komutanlığı ve Hakkari Emniyet Müdürlüğü unsurlarınca, bölge halkımızdan alınan bilgiler ışığında Kırakdağ Köyü kırsal alanında bulunan örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yaparak lojistik malzeme temin eden ve örgüte elaman aktarımı yapanlara yönelik 19 Aralık 2012 tarihinde opearsyon icra edilmiştir. Operasyon neticesinde Cumhuriyet savcısının talimatıyla 12 şüpheli gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucunda 1 ruhsatsız pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait çok sayıda dolu fişek, Kanas keskin nisancı tüfeğine ait bir adet şarjör, Kalaşnikof tüfeğe ait 3 şörjör, bir dürbün ve çok sayıda Kalaşnikof fişeği ele geçirilmiştir."



BD(FE/SS)