Yaklaşık 80 bin öğrenci ve 400 okulun bulunduğu Hakkari ve ilçelerinde 4+4+4 sitemi gereğince birinci sınıfa giden minik öğrenciler ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan atamaların ardından da 532 öğretmen Hakkari'de göreve başladı. Görev yerlerine gelen öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bulunduğu Valilik binası önünde Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, İl Milli Eğitim şube müdürleri ve bazı okul müdürleri tarafından karşılandı. Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kent merkezine de 'İlimize hoşgeldiniz öğretmenim' pankartı asıldı.

Yeni atanan öğretmenleri çiçeklerle karşılayan İl Milli Eğitim Müdürü Yakut, "Yeni atanan öğretmenlerimize 'hoşgeldiniz' diyoruz. Bu son atamayla toplam 4 bin 499 öğretmenimiz oldu. 17 Eylül'de okullarında hazır olacaklar. Öğretmenleri çok seviyoruz ve onları bu şekilde karşılamayı uygun görüyoruz. İnşallah Hakkari için hayırlı olur" dedi.

Hakkari'ye yeni atanan öğretmenler ise kendilerini çiçeklerle karşılayan yetkililere teşekkür ederken, kenti çok sevdiklerini söyledi.



EÇ(FE/CK)