Hakkari Üniversitesi projeler birimi tarafından hazırlanan 'Altın Bilezik Meslek Akademisi Projesi kapsamında, yaşlı ve hasta bakımı elemanı yetiştirme eğitimine başlandı. Hakkari Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi binasında verilen eğitime 45 kursiyerin katıldığı belirtildi. Kurs eğitmeni Öğretim Görevlisi Galip Sarısu, günümüzde tüm dünyada görülen toplumsal, ekonomik, kültürel ve demografik değişikliklerin yaşlılık olgusuna yeni bir boyut getirdiğini söyledi. Sarısu, şöyle dedi:

"Teknolojik yenilikler ve buna paralel olarak tıp alanındaki uygulama ve gelişmeler ortalama insan ömrünün uzamasına ve yaşlı nüfusun artmasına yol açmaktadır. Gerek günlük veya yatılı olarak huzurevlerinde kalan yaşlılara, gerekse de aile yanında, yaşlının kendi çevresinde ailelerin güven duyabileceği ve bakım yapacak elemanlar yetiştiriyoruz." 

Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi'nden Öğretim Görevlisi Hasan Yıldızhan, ildeki işsizliğin önüne geçmek ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlamak amacıla çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını söyledi. Yıldızhan, "Bu programın ana hedefi işsizlere nitelikli iş kazandırmak, işsizliğin önüne geçmek ve genç nüfusa yeni iş imkanları sağlamaktır" dedi.



BD(FE/İD)