Hakkari Valiliği için Bulak Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde yapılacak yeni bina için dün iş makineleriyle kazı çalışmaları yapıldığı sırada, kafatasları ve kemikler bulundu. Daha önce Merkez Jandarma Karakol binası olarak da kullanılan alandaki kazılarda ortaya çıkan kemikler, olay yerine gelen polisler tarafından delil torbasına doldurulup götürülürken, bugün de aynı bölgede yapılan kazı çalışmaları sırasında yine kafatasları ve kemikler çıktı.

Cumhuriyet Savcılığı'nı inceleme başlattığı kemiklerin Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği, inşaat alanında yapılan çalışmaların da titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

İnşaatı yapımını üstlenen müteahhit firma sahibi Abdurahman Er de kemikleri hafriyat çalışması yaptıkları sırada gördüklerini söyledi. Er, "İnsan kemikleri ile karşılaşınca hemen gerekli olan ilgili korumlara haber verdik. Bunu üzerine burada çalışma yapıldı. Kemikler toplanarak götürüldü. Neden burada olduğunu bilmiyoruz. Burası eskiden mezarlık mıydı yoksa başka bir şey mi var henüz anlayamadık" dedi.



BD(FE/SS)