Hakkari'deki patlama yaşamını yitiren Çanakkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Zeki Yeşil'in cenazesi uzun araç konvoyu eşliğinde Çukurca'nın Gündeş Köyü'ne götürüldü. Köydeki cenazeye baba Faysal Yeşil, BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve yaklaşık 1500 kişi katıldı. Cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan cenaze Güzeldere Mahallesi'ndeki Seyit Ahmet Mezarlığı'nda göz yaşları arasında toprağa verildi.

BDP'LİLER FAİLLERİN ORTAYA ÇIKARILMASINI İSTEDİ

Hakkari'deki patlamayı BDP'liler bugün olay yerine yaptıkları yürüyüşle kınadı. BDP İl binası önünde toplanan, aralarında Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora ve BDP İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım da bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, patlamanın olduğu bölgeye kadar, 'Katiller bu halka hesap verecek', 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganları atıp Kürtçe marşlar söyleyerek yürüdü.

Burada grup adına BDP Hakkari İl Başkanı Mehmet Sıddık Yıldırım açıklama yaptı. Yıldırım, bombalı saldırının PKK'nın üzerine yıkılmak istendiğini iddia ederek, faillerin ortaya çıkarılması için çalışacaklarını söyledi. Yıldırım şöyle konuştu:

"Özgürlük mücadelemizin halkımızın direnişi ile sahiplendiğini gören AKP bu birlik ve bütünlüğe karşı imha politikalarıyla sorunun çözülemeyeceğini anlama yerine toplumsal imhaya gitmeyi temel politika haline getirmiştir. Abdullah Öcalan'a yapılan tecrit özünde halkımıza yapılmış bir tecrittir. Yapılan tüm saldırılarda Cölemerg (Hakkari) halkının direnişini gören Erdoğan, bu halka karşı olan nefretini açıkça göstermesi ve bir katliam hazırlığı içinde olduğu uzun zamandır gösteriyordu. Dün akşam saatlerinde insanların yoğun olduğu saatte alçakça konulmuş bir bomba patlatıldı. Bu bombanın kimler tarafından patlatıldığın AKP- Gülen şebekesi iyi bilmektedir. Bu halk bombayı kimin koyduğunu bunun bir senaryo olduğunu iyi görmüştür. Colemerg halkı bu olayın faaillerini açığa çıkarmak için tepkisini ve direnişini ortaya koyacaktır. Tüm halkımızın tecrite karşı tepkisini göstereceklerine 2012 yılının özgürlük ve onur yılı olacağına olan inançla direnişe çağırıyoruz."

Toplanan kalabalık olaysız dağılırken, İHD ve Mazlum-Der Hakkari şubeleri de olayı kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

PATLAMA GÜVENLİK KAMERASINI YANSIDI

Hakkari'de bombanın patlaması cadde üzerindeki bir işyerinin güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Polis servis aracının geçisinin hemen ardından şiddetli patlamayla birlikte alevler yükselirken ortalığı dumanlar kapladı. Büyük panik yaşayan işyeri sahibi ise kendisini güçlükle dışarıya attı.



Behçet DALMAZ- Serdar KARA/HAKKARİ, -



BD,SK(GG/AAA)