Hakkari'de sürücelere yönelik trafik uygulaması yapıldı. 20 gün sürecek uygulama kapsamında, Hakkari merkez ve ilçelerinde işlek kavşaklarda kurulan çadırlarda, sürücülere trafik kurallarıyla ilgili slaytlı eğitim verilecek. Hakkari'de ilk uygulama, Dağgöl Mahallesi'nde bulunan Emniyet Müdürlüğü karaşısındaki kavşakta gerçekleştirildi. Üzerinde Emniyet Müdürlüğü ve her iki tarafında Hakkari'yi simgeleyen ters lale çiçeklerinin bulunduğu çadıra sürücüler, araçları ile birlikte alınıyor. Burada da sürücülere trafik kurallarıyla ilgili bir dakikalık slayt gösterimi izletilip broşür veriliyor. Trafik polisleri, görüntüleri izleyen sürücüleri de şeker ikramının ardından uğurluyor. Başlatılan bu uygulama sayesinde sürücülerle trafik polisleri arasında gelişen diyolag en çok Hakkari Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan'ı sevindirdi.

Hakkari'de ilk kez sürücülere yönelik böyle bir uygulama başlatan Trafik ekiplerine teşekür eden Hakkari Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan, "Bu uygulamaya çok sevindik. Sürücülerimizin yapılan bu çalışmaların ardından daha dikkatli davranacaklarına inanıyorum. Bu uygulama sayasinde trafik ekipleri ile sürücüler arasındaki diyaloğu da görünce çok sevindik. Bu tür uygulamaların bundan sonra da devam etmesini teminni ediyorum" dedi.

Çadırdan geçen araç sürücülerine trafik kurallarıyla ilgili bilgi verip slayt gösterimi izleten Trafik Polisi iskender Dolu ise başlatılan bu uygulama sayesinde Hakkari'deki sürücüler ile polisler arasında diyoloğun da geliştiğini söyledi. Dolu, "Buradan geçen sürücüleri çadıra alıyoruz. Daha sonra çadırda 1 dakikalık video gösterimini izletiyoruz. Sürücülerimiz bu uygulamadan memnun ayrılıyor" diye konuştu.



BD(FE/BT)