Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyünde çıkan çatışmalarda öldürülen 'Rızgar Colemerg' kod adlı PKK’lı Cihan Tekçe ile 'Dılgeş Marufi' kod adlı Hamdi Demir'in cenazeleri toprağa verildi.

Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar ile Zorgeçit mezrası arasında 2-11 Ekim tarihleri arasında çıkan çatışmada öldürdülen PKK'lı Cihan Tekçe ile Hamdi Demir'in cenazeleri, önce Hakkari Devlet Hastanesi'ne getirildi. Cenazeler buradan  belediyenin cenaze aracına alındı. PKK'lıların cenazelerinin alınmasına Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP Hakkari İl Başkan Vekili Rahmi Kurt, parti yöneticeleri katıldı. Kalabalık grup PKK'lıların defnedileceği merkeze 5 kilometre uzaklıktaki Tekser mezarlığına kadar yürürken, BDP'li görevliler, yolda herhangi bir taşkınlığın olmaması için çaba sarfetti.

Cenazelerin mezarlığa getirilişi sırasında PKK'lıların babaları M. Sıddık Demir ile Salih Tekçe, ellerine aldıkları tepside yakılan kınaları gençliklerini yaşayamayan oğullarının mezarı başına getirirken, kadınlar ise kürtçe ağıtlar yaktı. Yan yana toprağa verilen iki PKK'lının ailesi Kürtçe yaptıkları açıklamada, bu kanın durmasını istedi. Aileler, İmralı Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü isteyerek, sorunun çözümünde adım atmayan Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Cenaze töreninin ardından BDP Parti Meclis üyesi M.Sıddık Akış herkesin kepenklerini açmasını istedi.