Tıp Bayramı Haftası nedeniyle okullararası kros grup yarışlarına Hakkari merkez ve Yüksekova İlçesi'ndeki ilköğretim okullarında okuyan 60 öğrenci katıldı.

Kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü yolunda yapılan yarışlar, 'minik kızlar', 'minik erkekler' ve 2 bin metrede 'yıldız kızlar' ve 'yıldız erkekler' olmak üzere 4 kategoride yapıldı. Sporcular, kategorilerine göre bin 500 ve 2 bin metrelik parkuru koştu. Karla kaplı yolda yapılan yarışmada sporcular zor anlar yaşadı. Varış yerine gelen bazı kız sporcular baygınlık geçirip ağlayınca görevliler teselli etti.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere Hakkari il Sağlık Müdürlüğü tarafından spor ayakkabı ve eşofman hediye edildi. Dereceye giren sporcuların ödüllerini Hakkari Sağlık Müdür Vekili Dr. Cengiz Dönmez ile Hakkari Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Reşit Güldal verdi. 'Minik kızlar'da Ceylan Kurt, 'minik erkekler'de Veysi Tosun, 'yıldız kızlar'da Gülbahar Kömür, 'yıldız erkekler'de ise Ergin Korkmaz birinci oldu.

İL SAĞLIK MÜDÜR VEKİLİ, KARDA AYAĞI KAYARAK DÜŞTÜ

Bu arada, ödül töreninin ardından öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Bu sırada İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Cengiz Dönmez'in karda ayağı kayarak yere düştü. Dr. Dönmez'i yanında bulunan Gençlik Hizmetleri ve Sphor il Müdürü Reşit Güldal kolundan tutarak yerden kaldırdı.

Yarışmada dereceye giren sporcular, gelecek ay Ağrı'da yapılacak bölge elemelerinde Hakkari'yi temsil edecek.



BD(FE/BT)