Hakkari'yi daha yaşanılır bir şehir yapmak, sahip olduğu güzelliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağlamak amacıyla kurulan Çevre Sağlık Platformu çalışmalarına başladı. Platformun koordinatörlüğünü yapan öğretim görevlisi Yoldaş, yüksekokul bünyesinde bu yıl açılan Çevre Sağlığı Teknikerliği Bölümü'nün öncülüğünde platformu kurduklarını belirterek şöyle dedi:

"Amacımız Hakkari'nin bakir kalmış doğa güzelliklerini ortaya çıkarmak, tanıtmak, çevre sağlığı ile ilgili sorunları gündeme getirmek ve bu konuda çalışmalar yapmaktır. Okullarımızda çevre sağlığı ile ilgili seminerler, paneller vererek öğrencilerimizi ve halkımızı çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi sağlamaktır. Kurmuş olduğumuz platformla bundan sonra Hakkari'nin ve bölgenin doğal güzelliklerine ve çevre problemlerine dikkat çekmeyi ümit ediyorum."

REKTÖRÜ ZİYARET

Çevre Sağlığı Platformu üyeleri, fahri üyeleri olan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan'ı da makamında ziyaret ederek, üzerinde 'Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı Platformu' yazılı bir tişört ve şapka hediye etti. Rektör Prof. Dr. Ceylan, üniversite öğrencilerinin yaşadıkları çevreye karşı bu kadar duyarlı olmasından çok gururlandığını, bu etkinliğin özellikle genç nesillere çevre bilinci aşılama adına çok önemli olduğunu söyledi. Retör Prof. Dr. Ceylan, "Bireyi ve toplumu yakından ilgilendiren bu çalışmayı yapan öğrenci ve akademisyenlerimizi takdir ediyorum. Amaçları çevre sevgisi ve doğanın korunması konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmaktır. Biz üniversite olarak, ilimizin çevre sağlığı açısından yapılabilecek etkinliklere her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.



BD(FE/COŞ)