Hakkari ile Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde bugün BDP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamaları olaysız bitti. Sabah saatlerinden itibaren kutlamanın yapılacağı alana giden Hakkarililer, yerel sanatçıların söyledikleri Kürtçe şarkılarla halay çekip eğlendi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki nevruz etkinlikleri Pesan Mevkii'ndeki boş alanda yapıldı. Buradaki kutlamalara BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Tacettin Sefalı ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Nevruz ateşinin yakılması ardından BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Batman'daki kutlamalar sırasında bir polis memurunun yumruklu saldırısında yaralanan milletvekili Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyı kınadı. Canan, "Türk'e atılan tokat normal bir vatandaş tarafından değil, İçişleri Bakanlığının resmi bir memuru tarafından atılmıştır. Ne o tokat, ne de bundan sonra bize atılan tokatlar Kürt özgürlük hareketini durdurmayacaktır. Bunun herkes tarafından böyle bilinmesini istiyoruz. Nevruz sadece bir günde değil, haftalarca yapılan bir kutlamadır" dedi. Yerel sanatçıların seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halayların ardından saat 16.00'da sona erdi.

Hakkari'nin Irak sınırındaki Çukurca ilçesindeki kutlamalar ise Cumhuriyet Mahallesi Taksar Mevkii'nde yapıldı. Bir araya gelen 2 bin kişi yakılan nevruz ateşi ardından Kürtçe müzik eşliğinde halaylar çektikten sonra dağıldı.

Behçet DALMAZ-Serdar KARA-Azer DEMİR/HAKKARİ,



BD,SK,AD(FE/İD)