Hakkari'de her iki bakanlığın '14 Bin Çocuk 14 Bin Fidan Projesi' kapsamında Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürülüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü'nün tarafından ortaklaşa düzenlenen fidan dikimi, kent merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Erziki Mevkii'nde gerçekleştirildi. Fidan dikimi törenine, Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Nurgül Kaya, Orman işletme Müdürü Şeyda Doğanyurt, bazı kurum amirleri, ve korunmaya muhtaç çocuklar katıldı. Erziki Mevkii'ndeki dağlık alanda oluşturulan hatıra orman alanına çıkan çocuklar, diktikleri fidanların yanına isimleri yazılı küçük tabelalar astı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Hamide Nurgül Kaya ve diğer kurum amirleri de, çocuklarla birlikte fidan dikimi yaptı.

ÖĞRENCİLER ORMANLAR FİDANDIR' ŞARKISINI SESLENDİRDİ

Yapılan fidan dikimi ardından Hakkari Lütfullah Bilgin İlköğretim Okulu ile Hacı Salih Şen İlköğretim Okulu'ndan gelen öğrenciler, koro eşliğinde 'Ormanlar fidandır' şarkısını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, etkinliğe katılan kurum amirleri ve öğrencilere, lahmacun ve ayran ikramında bulundu. Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Nurgül Kaya, Orman ve Su işleri Bakanlığı arasında korunma ve bakım altındaki çocuklar adına 'hatıra orman oluşturulmasına' ilişkin Türkiye genelinde 14 bin çocuğa 14 bin fidan projesini Hakkari'de de hayata geçirdiklerini söyledi. Kaya, şöyle dedi:

"Protokolün amacı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce bağlı kuruluşlarda korunma ve bakım altında bulunan çocukların, yapılacak fidan dikimleri etkinlikleriyle ağaç sevgisi ve yeşilin yaşatılması konusunda bilinçlendirilmesini sağlanmasıdır. Hakkari'de de Korunma altına alınan 100 çocuk adına fidan dikimi yapıldı ve burada onlar adına bir hatıra ormanı oluşturuldu. Çocuklarımızın ilimize ve geleceğe bıraktıkları bir eser olması bizi mutlu ediyor. Bakanlığımız, gelecek nesilleri gerçekleştirecek olan çocuklmarımızın bugünden sosyal ve ekonomik olarak destekleyerek geleceğe güvenli hatırılar bırakmak istiyor."

Hatıra ormanı fidan dikimine katılan çocuklar ise, böyle bir etkinlikte isimlerinin hatıra ormana verilmesini kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Kaya, ayrıca etkinliğe katılan çocuklara birer kitap hediye etti.



BD(FE/İD)