Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan 132 köy ve 374 mezra yolunun açılması için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerinin yoğun çalışması sürüyor. Ekiplerin gece- gündüz demeden yaptığı çalışma sonunda köylerin büyük bölümü ulaşıma açılırken, şu an kapalı olan 29 köy ve 70 mezra yolunun açılması için çalışmalar sürüyor.

Köylülerden gelen şikayet telefonları üzerine merkeze bağlı Akçalı Köyü şantiyesine giden BDP'li İl Genel Meclis üyesi Ahmet Korkmaz, köylülerin sorunlarını dinledikten sonra yol çalışması yapan İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekiplerininin çalışmalarını da denetledi. Denetlemede, ekipler büyük mücadele ile yolları açmaya çalıştıklarını belirtti.

Köylerden gelen "Yolllarımız zamanında açılmıyor" şikayeti üzerine bölgeye gelip köy köy gezdiklerini belirten İl Genel Meclis üyesi Ahmet Korkmaz, "Bizler meclis üyeleri olarak köy köy gezip vatandaşlarımızın sıkıntılarını dinliyoruz ve bu sıkıntılarını ilgili yerlere de aktarıyoruz. Bugün buraya gelişimizin nedeni, köylülerden gelen şikayet telefonları üzerine geldik. 30 yerleşim birimine bakan Akçalı Köyü şantiyesini ziyaret ettik. Karla mücadele çalışmalarının zamanında yapılıp yapılmadığına baktık. Gelip gördükten sonra gerçekten karla mücadele ekiplerinin büyük bir fedakarlığa katlanarak bu çalışmalarını sürdürdüklerini yerinde gördük. Ekiplerin de sıkıntıları var. Burada çalışanlar 4 yıldan bu yana fazla mesailerini alamadıklarını söylüyor. Bu hak onların doğal hakkıdır. Onların bu sorunlarını ilgili yerlere aktaracağız" diye konuştu.

KÖYE İNEN DOMUZU VURUP ÖLDÜRDÜLER

Köylüler, yoğun kar yağışı nedeniyle köylerine gelen 3 domuzu vurarak öldürdüklerini söyledi. Domuzları yol kıyısına bırakan köylüler, yeni gelecek domuzlara karşı hazırlıklı olduklarını belirtti.