Türkeye genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, Hakkari'de hayatı durma noktasına getirdi. 2 gündür aralıksız devam eden kar yağışı yüzünden merkezdeki kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Araçların, seyyar tezgahlarının ve tek katlı müstakil evlerin adeta kara gömüldüğü Hakkari'de mahallelerle bile ulaşım güçlükle sağlanıyor. Yüksek kesimlerde 1.5 metreyi aşan kar yüzünden 132 köy ve 375 mezranın da yolu ulaşıma kapandı. Yetkililer, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Kar yağışından dolayı dün gece saatlerinde Hakkari-Çukurca Karayolunun 40'ıncı kilometresinde, Olgunlar ve Taşbaşı köyleri arasındaki iki ayrı noktaya çığ düştü. 3 saat boyunca kapalı kalan yol, Karayolları ekipleri tarafından temizlendikten sonra ulaşıma açıldı. Karayolları ekipleri, Hakkari-Şırnak Karayolu Sevari Kotan mevkiine de çığ düşmesi sonucu yolun kapalı olduğunu bildirdi.

MAHALLE YOLLARI BİLE KAPANDI

2 günden bu yana etkili olan kar yağışı karla mücadele çalışmalarını da engelliyor. Dün gece geç saatlere kadar mahalle yollarında kar çalışması yapan Belediye ekipleri, kar yağışından dolayı kapanan mahalle yollarını açmak için seferber oldu. Ekiplerin karla mücadelesi devam ederken, yetkililer, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamalarını istedi.



BD(FE/AAA)