Hakkari merkeze 10 kilometre uzaklıkta bulanan Bay köyünde oturan 7 çocuk annesi 72 yaşındaki Şemsi Beyter, köy yolunun kapalı olması nedeniyle İl Özel Genel Sekreterliğinden yolun açılması için yardım istendi. Özel İdare Genel Sekreteri Süleyman Kaya'nın talimatıyla köye gönderilen bir iş makinesi, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu bölgede yoğun bir çalışma yaptı. 1,5 saat süren çalışma sonunda köy yolu ulaşıma açıldı. Bunun üzerine köye giden 112 Acil Sağlık Hizmetlerine ait paletli kar tipi ambulans, diyaliz hastası Beyter'i evinden alarak Hakkari Devlet Hastanesine yetiştirdi.

Hasta yakınları, kendilerine kurtaran sağlık ekipleri ve karla mücadele ekiplerine teşekkür etti. Özel İdareye ait iş makinesi operatörü Hamit Altun, köyde hasta olduğunu duyar duymaz köy yolunda çalışmalara başladıklarını ve 1,5 saatlik bir çalışmanın ardından yolu açarak hastayı kurtardıklarını söyledi. Altun, "Yolu açmamızla birlikte Sağlık ekipleri de köye gelerek hastayı kar tipi ambulansla hastaneye götürtü" diye konuştu.

KARDAN ADAM YAPTILAR

Bu arada karın keyfini çıkaran esnaf da, çevre yolunda bulunan işyerlerinin önünde 2 metre boyunda bir kardan adam yaptı. Kardan adam çocukların ilgi odağı oldu.



BD-(FE/AAA)