Kampanyaya destek veren öğrenciler, üzerinde 'Hava soğuk ellerimi tutar mısın? Bir çocuğu da siz giydirin. Karda, buzda, çizme, sırtına kazak, palto olsun sevginiz, merhamet hırkasıyla siz giydirin çocuğu' yazılı broşürleri kentin çeşitli yerlerine astı.

Öğrenciler, kampanyaya katılım için internet ve elektronik posta yoluyla da diğer kentlerdeki duyarlı kişi ve kurumlara ulaşmaya çalışıyor.

ÜNLÜLERDEN YARDIM BEKLİYORLAR

Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü İrfan Yoldaş, yardım kampanyasının tüm Türkiye'ye duyurulmasını sağlamak amacıyla sanatçı ve ünlü gazetecilerden de yardım beklediklerini söyledi. Gazeteci Mehmet Ali Birand'ı 32'nci Gün programlarından birini yapmak üzere kente davet eden Yoldaş, "Yoksul ailelerin 0-6 yaş grubundaki çocukları için yardım kampanyası başlattık. Amacımız kış şartlarının çok ağır olduğu kentimizde çocuklarımızın kışlık kıyafet ihtiyacını karşılamaktır. Tabii Türkiye'de bu yardım kampanyamıza el uzatacak duyarlı insanların olduğunu biliyoruz. Bu konuda birçok yere e-mail attık. Bu e-mail'lerin bir kısmının cevabını da aldık" dedi.

İlk etapta 100 ailenin çocuklarını giydirmek istediklerini kaydeden Yoldaş, "Çocuk Gelişimi Bölümü'nde okuyan bir öğrencimiz böyle bir fikir verdi. Çünkü kış şartlarında Hakkari'de birçok öğrenci üzerinde kışlık kıyafet olmadığı için üşüyor. Türkiye'de en yoğun işsizliğin yaşandığı kentlerin başında da Hakkari geliyor" diye konuştu.

Yoldaş, attıkları elektronik postalar sayesinde İstanbul'dan Şişli ve Beşiktaş belediyeleri ile Ankara Hukuk ve Hayat Derneği'nden yardım sözü aldıklarını söyledi.

UYGULAMA DERSLERİNDE ÇOCUKLARI GÖRDÜ

Yardım kampanyası fikrini veren Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksükokulu Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Hatice Özer ise uygulama derslerinde okullara gittiğinde maddi durumu iyi olmayan bazı öğrencileri gördüğünü ve çok duygulandığını, bu nedenle böyle bir kampanya düzenlemesini istediğini ifade etti.



BD(FE/CK)