Hakkari'de dün akşamdan beri devam eden yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Hakkari'ye 12 kilometre mesafede bulunan 3600 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'ne giden 30 kayakçının bulunduğu minibüs ile vatandaşları taşıyan 4 otomobil, saat 09.00'da yola çığ düşmesi nedeniyle mahsur kaldı.

Yoğun tipi ve kar yağışının olduğu ve kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu bölgede bu sabah mahsur kalanlar, durumu Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bildirip yardım istedi.

Mahsur kalanların kurtarılması için bölgeye karla mücadele ekipleri sevkedildi. Yoğun tipi altında yola çıkan ekipleri, düşen çığları iş makineleriyle temizledikten sonra mahsur kalanlara 3 saatte ulaşabildi. Zor şartlar altında tipi ve kara mücadele eden mahsur kalanlar, kurtulmanın sevincini halaylar çekerek kutladı.

Kayak Federasyonu Hakkari Temsilcisi Halil Kurşun, bugün sabah saatlerinde kente 12 kilometre mesafede bulunan kayak merkezine gitmeye çalışırken, yola düşen çığ ve tipi nedeniyle 3 saat boyunca bölgede mahsur kaldıklarını söyledi. Kurşun, "Yola düşen çığ ve aşırı tipi nedeniyle 3 saatten bu yana buradayız. İl Özel İdaresiden yardım istedik. Sağ olsunlar bölgeye hemen iş makinesi gönderdiler. İş makinesinin gelmesiyle yol açıldı. Biz de kayak tesisine hareket ettik. Yolun açılmasıyla ilgili sevincimizi halay çekerek paylaştık" dedi

OTOMOBİL UÇURUMUN KIYISINDA ASKIDA KALDI

Bu arada Merga Bütan Kayak tesisine gitmekte olan ve içerisinde 3 yolcunun bulunduğu özel otomobil karşı yönden gelen araca yol vermeye çalışırken, kayarak yoldan çıktı. 5 metre yükseklikteki uçurumda askıda kalan aracının yuvarlanmaması için sürücü Halil Ağacanoğlu aracın kaportası üzerinde oturarak canını tehlikeye attı. Askıda kalan araç, bölgede kar temizleme çalışması yapan il Özel İdaresine bağlı iş makinesi, vinç ve vatandaşların yardımıyla 1 saatlik bir uğraşın sonunda kurtarıldı.

Hakkari il genelinde yaşanan yoğun kar nedeniyle 132 köy ve 374 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Ekipleri yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Hakkari'de kimisi için eziyete dönen kar yağışı, bazılarının ise sefa sürmesine neden oldu. Dün akşam saatlerinde eşi ve çocuğuyla birlikte Hakkari sokaklarında dolaşan Hakkari Vali Yardımcısı Önder Bozkurt, Hakkariyi yanlış anlayanlara çağrıda bulunarak, gelip buranın temiz havasını teneffüs etmesini istedi.