Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Çukurca Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BDP il Başkan Vekili Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, STK ve partililerden oluşan 200 kişilik grup, BDP Hakkari il Başkanlığı önünde bir araya geldi. Grup, kent merkezinden cezaevinin bulunduğu Berçalan mahallesine kadar yürüdü. Basın açıklamasını BDP Hakkari İl Başkan Vekili Kurt, okudu.

Kurt, Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, özgürülüğüne kavuşması  ve anadilde eğitiminin önnüdeki engellerin kaldırılması için 38 gündür cezaevlerinde açlık grevi başlatan mahkumlarla ilgili Türk basınının duyarsız kaldığını ve bununla ilgili tek bir haber çıkmadığını ileri sürererek şöyle konuştu:

"Sizin de bildiğiniz gibi 450 gündür 3,5 milyon insanımızın irademdir dediği sayın Abdulah Öcalan hiç bir hukuka sığmayan,uluslararası hukukta olmayan bir şekilde ağır bir tecrit altında. Tabi bununla ilgili olarak sayın Abdullah Öcalan'ın sağlığından, güvenliğinden hiç birimizin bir bilgisi yok.Yaşayıp yaşamadığından şüphe duyuyoruz. Bununla ilgili olarak sayın Abdullah Öcalan'ın  üzerindeki tecritin, sağlık, güvenlik ve özgürlüğünün sağlanması, anadil  ve Kürt  kültürü üzerindeki ağır izalasyonun kaldırılması için cezaevlerinde biliyorsunuz 38 gündür açlık grevinde olan arkadaşlarımız var.Bizim Kürt halkı olarak bunlara seyirci kalma, onları izleme pozisyonda olmamamız gerekiyor.Bu arkadaşlarımızın yalnız olmadığını,bu arkadaşlarımızın sayın Abdullah Öcalan'ın üzerindeki ağırlaştırılmış tecritin bir an önce sonlanması ve AKP hükümeti tarafından kesilen diyalog ve müzakerenin bir daha kaldığı yerden devam edilmesini istiyoruz."

DUYARLI OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Kürt sorununun çözümü için herkesi katkı vermeye davet ettiklerini de belirten Kurt, "Cezaevlerindeki arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını, onlarla beraber ne gerekiyorsa yapacağımızı, onların yanında olduğumuzu  bir daha haykırmak istiyoruz.Duymayan, görmeyen gözlerin de görüp duymasını istiyoruz. 38 gündür bedenlerini ölüme yatıran arkadaşlarımızla ilgili olarak hiçbir haber görmüyoruz.Bu da basının ne kadar duyarsız olduğunu ve kimlerden emir aldıklarının bir kanıtıdır. Biz herkesi, insanım diyen herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.