Hakkari'ye 12 kilometre uzaklıkta bulunan  ve kar kalınlığnıın yer yer 2 metreyi bulduğu 2 bin 600 rakımlı Merga Bütün Yaylası'ndaki kayak merkezi hafta sonu olması nedeniyle yine kayakseverlerle doldu. Sabah erken saatlerinden itaberen araçlarıyla kayak merkezine giden yüzlerce kişi, kayak takımı alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Kayak öğrenmeye çalışanların sık duştüğü kayak tesislerinde 23 Nisan İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Demhat Aşan ile 20 yaşındaki Adem Tunç çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle yaralanan Aşan ile Tunç'a ilk müdahaleyi tesislere kayak yapmaya gelen bir doktor yaptı.

Başlatından yaralanan Aşan ve Tunç, daha sonra çağrılan ambulansla Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Amatör kayakçıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Bu arada kayak öğrenmek için tetise gelen Hakkari Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Nuri Bodur, Hakkari'de böyle bir kayak merkezinin olmasının bir şans olduğunu söyledi. Hafta sonları tesislerde stres attıklarını belirten Prof.Dr. Bodur, "Yüzlerce kişi buraya gelip kayak yapıyor. Buradaki kar kalınlığının fazla olması kayak merkezine ayrı güzellik katıyor. Herkesi buraya kayak yapmaya bekliyoruz" dedi.



BD(FE/İD)