Hakkari Bulvar Caddesi üzerinde iki otomobil arasında konulan tahrip gücü yüksek 5 kilo TNT patlayıcı, geçen Perşembe akşamı polis servis midibüsü geçerken uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Patlamada, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Zeki Yeşil hayatını kaybederken, 3'ü polis 27 kişi yaralandı.

Bombalı saldırının meydana geldiği gün kentin en önemli caddesi üzerinde bulunan Mobese kameralarının çalışmadığı ortaya çıktı. Kentte daha önce yaşanan toplumsal olaylarda göstericilerin kırdığı belirtilen Mobese kameralarının bir süre önce takıldığı ancak faaliyete geçmediği açıklandı.

VALİ: MOBESSELER FAAL DEĞİL

Hakkari Valisi Muuammer Türker, kent merkezinde bulunan Mobese kameralarının faal olmadığını belirtti. Vali Türker şöyle dedi:

"Bu Mobeseler daha once olaylarda hasar görmüştü. Bir süre önce yeniden takıldı. Ancak hala faal değil. Patlama ile ilgili şunu söyleyebiliriz. Elimizde bazı önemli belge ve bulgular var. Bunları şu an açıklamak doğru olmaz. Çünkü olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor. Bu olayı kim yapmışsa önümüzdeki günlerde netleşecektir."

SAVCILIK: SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri de, patlama günü Mobeselerin çalışmadığını belirtirken, patlama yerinde bulunan işyerleri ve Belediyeden alınan güvenlik kameralarının kayıtlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi. Yetkililer, "Elimizde bu güvenlik kameraların yanı sıra bazı bilgi ve bulgular da var. Şu an onları inceliyoruz. Bu olayın kimin tarafından yapıldığını kesin bir şey söylememiz doğru değil. Gerekli incelemelerin ardından bu ortaya çıkacaktır" açıklamasını yaptı.



BD(GG/COŞ)