Hakkari'de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, kros yarışmalarını kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca Köyü'nde düzenledi. Geçen hafta voleybol oynarken düşünce sağ ayağı kırılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Gürdal'ın da izlediği yarışmada, il merkezi ve ilçelerden 145 sporcu dereceye girebilmek için ter döktü. Bin ile 5 bin metre arasında yapılan kros yarışması, yıldız erkekler, yıldız kızlar, genç erkekler ve genç kızlar kategorilerinde düzenlendi. Yarışmaya katılan bazı öğrenciler, bitiş çizgisinde fenalık geçirdi. Baygınlık geçiren ve ağlayan öğrencileri görevliler teselli etti.

Yarışma sonuda, bin metre yıldız erkeklerde Yüksekova 50'nci Yıl Ortaokulu'ndan Ferdi Kepenek birinci, Akçalı YİBO'dan Yılmaz Candemir ikinci, Sermaye Piyasası Ortaokulu'ndan Onur Çiftçi üçüncü oldu. 2 bin metre genç kızlarda, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu'ndan Emine Duman birinci, Cengiz Topel Ortaokulu'ndan Esra Kaya ikinci, Yunus Emre Ortaokulu'ndan Sevda Erol ise üçüncü geldi. 5 bin metre genç erkeklerde Hakkari Endüstri Meslek Lisesi'nden Rüstem Kaya birinci, Gazi Lisesi'nden Ayaz Akdaş ikinci, Endüstri Meslek Lisesi'nden Selahattin Cindioğlu üçüncü oldu.

MEHMETÇİKTEN ÖĞRENCİLERE KEK VE MEYVE SUYU İKRAMI

Yarışma sonunda dereye giren okullara ödüller verilirken, yolun güvenliğini sağlayan Hakkari İl Jandarma Komutanlığında görevli Mehmetçikler de yarışmaya katılan öğrencilere kek ve meyve suyu ikram etti.

SAKAT AYAĞIYLA YARIŞMAYA GELDİ

Sağ ayağı alçılı olarak yarışmayı izleyen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Gürdal, öğrencileri tebrik etti. Gürdal, "2012-2013 Eğitim Yılı nedeniyle bu yarışmayı düzenledik. Hakkari merkez ve ilçelerden toplam 145 sporcu katıldı. Çok güzel bir yarışma oldu. Yarışmada dereceye giren ve girmeyen herkesi kutluyorum. Ayağım satak olmasına rağmen ben öğrencileri yalnız barıkmadım. Görev bizim için kutsaldır" dedi.



BD(FE/CK)