Hakkari Barosu tarafından Şenler Oteli'nde düzenlenen geceye Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Kaya, Ağır Ceza Hakimi Hüseyin Uğurlu, Hakkari Baro Başkanı Kutbettin Beyazit, hakim, savcı ve avukatlarla davetliler katıldı. Verilen yemeğin ardından Koma Çarneval adlı gruptan Serhat, Türkçe ve Kürtçe şarkılar söyledi. Daha sonra piste çıkan hukukçular, söylenen şarkılar eşliğinde halay çekti.

Gecede konuşma yapan Hakkari Baro Başkanı Kutbettin Beyazit, Türkiye'nin hukuk devleti olma yolunda ciddi sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, "Ülkemizde yaşanan pek çok olumsuzluk içersinde 5 Nisan Avukatlar Günümüzü savunma hakkının ihlal edildiği, meslektaşlarımızın dünya tarihinde eşi benzeri olmayan bir yaklaşımla tutuklandığı, saldırıya uğradığı ve hukuk güvenliği ihlal edildiği bir ortamda, buruk bir biçimde kutlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Ülkemiz ne yazik ki hukuk devleti olma yolunda ciddi sıkıntı ve sorunlar yaşıyor. Bu nedenle avukatlar, hukuk devleti olmada sorunları olan bir ülkenin hukukçuları olarak bu durumda acılarını, sancılarını ve sorumluluklarını, tıpkı avukatlık cübbeleri gibi yıllardır omuzlarında taşımaktadırlar" dedi.

Beyazit, "Türkiye'nin en önemli sorunlarından olan Kürt sorununda geçmişte yaşanan acı deneyimlere ve ödenen ağır bedellere karşın aynı oyunların tekrar sahnelenmesini anlamak mümkün değildir. Sorunun çözümünün daha fazla özgürlük, daha fazla insan hakları ve daha fazla demokrasi ile mümkün olacağı inancını taşımaktayız" diye konuştu.



BD(OB/CK)