SODES tarafından kabul edilen 66 bin TL'lik proje, kentteki maddi durumu iyi olmayan ailelerin kız öğrencileri için umut kapısı oldu. 8 ay sürecek olan proje kapsamında İlköğretim, lise ve üniversitede okuyan 60 kız öğrenciye aylık 120 TL burs verildiği belirtildi.

Hakkari Genç Girişimciler Derneği Başkanı Veli Kaya, proje kapsamında burs alan 60 kız öğrenciyle 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda bir araya gelerek proje hakkında bilgi verdi. Kaya, "Bu proje, işsizlik ve yoksulluk sorunun yoğun olarak yaşandığı Hakkari'de zor şartlar altında okumaya çalışan ve bu umutla mücadele eden kız çocuklarımızın okullaşma oranının arttırmayı amaçladık. Projenin hedef grubunu 6- 29 yaş grubu kız çocukları oluşturmakta. Proje kapsamında Hakkari'de okula yeni başlayacak ve mevcut öğrenimine devam eden yoksul ailelerin çocukları belirlendi" dedi.

Burs alan kız öğrenciler ise kendilerine böyle bir imkan sağlayan Genç Girişimciler Derneği'ne teşekkür etti. Öğrenciler, bu tür projelerin devamını beklediklerini söyledi. Proje görevlileri, daha sonra kız öğrencilere proje ile ilgili bröşür, çanta ve kalem hediye etti.



BD(FE/BT)