Türkiye İş Kurumu Hakkari İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen 'Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında okulların temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere 8 ay için eleman alınacağı ilan edildi. İş-Kur'a başvuruda bulunan 2 bin 254 kişi arasında işe alınacak 132 erkek, 28 kadın olmak üzere toplam 160 kişi, Hakkari Vali Yardımcısı Cevdet Uyan'ın da katıldığı noter huzurundaki kura çekimiyle belirlendi.

Kura çekimine gözlemci olarak İş-Kur yetkilileri, İl Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Cengiz Şen katıldı. Kura çekimi sonunda isimleri çıkanlar sevinirken, çıkmayanlar ise üzüntülü bir şekilden salondan ayrıldı. 

BAĞIMLI VE ÇOCUK TACİZCİSİ ARAŞTIRMASI

Kura çekiminin başkanlığını yapan Vali Yardımcısı Uyan, kurada isimleri çıkan herkese 8 ay çalışacak olanlara başarılar dilerken, işe girecek olan kişilerin uyuşturucu bağımlısı ya da çocuk istismarı olup olmadığı konusunda araştırma yaparak işe alacaklarını, bu tür durumda olanların alınmayacağını belirtti.

Uyan,"Biliyorsunuz Milli Eğitim müdürlüğümüz il , ilçe ve bağlı köylerde 8 ay hizmetli olarak çalıştırmak üzere kura çekimi yaptı. Bu kurada 160 kişi işe alındı.Bundan sonraki aşamalarda da İl Özel İdaresi ve Müftülük tarafından da kura çekimi yapılacak. Herkese hayırlı olsun" diye konuştu.



EK(FE/AK)