BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt Hakkari Cezaevi’nde yaptığı incelemenin ardından açıklamlarda bulundu. Kurt, Cezaevi’nin 12 ve 13'üncü koğuşlarda kalan 11’i çocuk 17 siyasi tutuklunun, cezaevi koşullarına dikkat çekmek için yaptıkları eylemin ardından cezaevinde inceleme yaptıklarını söyledi. Kurt, Hakkari Cumhuriyet Savcısı, cezaevi müdürü ve bir psikologla birlikte tutukluların taleplerini dinlediklerini belirterek şunları söyledi:

“Cezaevinin 12 ve 13'üncü koğuşlarında buluna siyasi tutukluların özellikle sağlık  sorunlarında kendilerinin önemsenmediğini ve bu durumun cezaevi yönetimi tarafından bilinmesine rağmen çözüme kavuşturulmadığı için cezaevinde merdivenlerde ve havalandırma da yatak battaniye ve benzeri eşyaları ateşe vererek, rahatsızlıklarını dile getirmişler. Bizler de bu durumu yerinde incelemek için burada iki koğuşta bulunan bütün tutsaklarla tek tek görüşerek taleplerini yazılı bir şekilde alarak savcılığa ilettik.”

Kurt, 11’i çocuk, 6’sı yetişkin 17 siyasi tutuklunun özelikle hastanelere sevkleri konusunda bir takım sıkıntılar çektiklerini, bazı taleplerinin karşılanmadığını ve aynı zamanda cezaevindeki bazı personelin kendilerine kötü davrandıklarını bu durumu protesto etmek için böyle bir yola başvurduklarını da belirtti. Kurt, "Tabi sadece bu cezaevinde değil birçok cezaevinde benzer sorunlar var. Gençler hem cezaevlerindeki fiziki durumun hem de diğer ceza evlerindeki durum nedeniyle tepkilerini dile getirmişler. Bazı tutuklular niçin cezaevinde olduğunu bilmeden bir yılı aşkındır cezaevindedir” diye konuştu. 



BD-(FE/AAA)