BDP'li Hakkari Belediye Başkanı Bedirhanoğlu göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatları düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Yol, su, kanalizasyon, sosyal ve kültürel anlamda yapılan hizmetleri tek tek anlatan Belediye Başkanı Bedirhanoğlu, Hakkari'nin 1936 yılında Türkiye Cumhuriyeti illeri arasında yerini almış olmasına rağmen hala kendi iç sorunları içinde boğulan ve bir türlü kendi kendine yeterli bir duruma gelemeyen bir kent olduğunu söyledi.

"BORÇLU DEĞİL, BORÇ ÖDEYEBİLEN BİR BELEDİYE"

Yıllardır geçmişteki yanlış personel politikası yüzünden belediyenin kente doğru dürüst hizmet eder hale gelemediğini belirten Bedirhanoğlu, "Biz 29 Mart 2009 tarihinde göreve geldiğimizde 16 milyon sadece personel borcu vardı ve 333 personel görev yapıyordu. Hiçbir yatırım yapılmasa bile sadece cari ödemelerden dolayı ayda 447 bin lira borç altına giriyordu. Şimdi ise 199 personelimiz var ve bütün belediye işlerimizi kalan bu personellerle yapıyoruz. Personel borcumuz da 10 milyonun altına inmiş durumda. Bundan anlaşılıyor ki, biz iş başına geldiğimizden beri personelin maaşı içerde kalmamış. Aksine maaşla birlikte, altı milyondan fazla eski personel borcunu da ödedik. Ayrıca 134 personel azaltarak bundan sonrası için belediyenin yükünü ayda ortalama en az 470 bin lira hafifletmişiz. Ayrıca gelirlerinde de ciddi artışlar sağladığımız için şu anda belediyemiz borçlu duruma düşen bir belediye değil, borç ödeyebilen bir belediye haline gelmiştir" dedi.

Hakkari'nin 75 yıllık bir il olmasına rağmen toplamda 35 kilometre kanalizasyon şebekesine sahip olduğunu anlatan Bedirhanoğlu, "Bizim üç yıllık dönemimizde belediyemizin imkanlarıyla 21 kilometre kanalizasyon şebekesi döşedik. Karayollarına yaptırdığımızı da hesaba katarsak, bu miktar 30 kilometreyi geçiyor. Toplam 77 bin 389 metrekare parke taşı, 3 bin 783 metre su şebekesi, 5 bin 151 metreküp duvar yaptık" diye konuştu.

"KİRLİ POLİTİKA YAPANLAR KAYAYA ÇARPACAK"

Hakkari Belediyesi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını söyleyen Bedirhanoğlu, "Belediye aleyhinde kirli politika yapanlar büyük bir kayaya çarpacaklar ve bundan hiçbir şey elde edemeyecekler. Kirlilik içinde olanları deterjanla yıkamak kolay olmayacaktır. Onlara çağırımız gelsinler dürüst siyaset yapsınlar" dedi.