Yürüyüşe KESK Hakkari Dönem Sözcüsü Metin Demirel, Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Şerif Ateş ve yaklaşık 30 kişi katıldı. Bulvar Caddesi'nde toplanan grup geniş güvenlik önlemleri altında “Direne direne kazanacağız”, "Hak hukuk adalet bu ne rezalet” sloganlarıyla belediye binası önüne kadar yürüdü. Belediye binası önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Şerif Ateş okudu.

"TİCARİLEŞTİRME VE DİNSELLEŞTİRME"

Ateş, eğitim sisteminin ihtiyaçlarından çok, iktidar partisinin siyasal-ideolojik hedeflerine uygun olarak gündeme gelen ve zorunlu eğitimi 4+4+4 şeklinde kademelendiren kanun teklifinin yasalaşması sürecinde son aşamaya gelindiğini belirterek şöyle konuştu:

Aynı süreçte 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ da hükümetin siyasal çıkarları dahilinde, emekçilerin hiçbir hakkının göz önüne alınmadığı bir şekilde hayata geçirilmeye çalışılmaktadır. Toplu sözleşmesiz, grev hakkının olmadığı bir tasarı biz emekçilerin daha çok sömürülmesine yasal dayanak sağlamaktadır. Yasa teklifi Meclis Genel Kurulu’na gelene kadar yaşanan bütün gelişmeler, düzenlemenin eğitim süresini uzatmaktan çok, eğitimde yaşanan ticarileştirme ve dinselleştirme uygulamalarının önünü tamamen açmaya yönelik olduğunu göstermiştir. Bu temel gerçek bugün, düne göre çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkmış durumdadır”dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından Eğitim-Sen'li grup, sessiz bir şekilde olaysız dağıldı.