Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube’de yapılan aramalarda ele geçirildiği ve Poyrazköy davasının devamı niteliğinde olduğu belirtilen belgelere ilişkin açılan davanın 4. duruşması bugün görülüyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Koramiral Kadir Sağdıç’ın ardından Balyoz davasından tutuklu sanık Albay Ali Türkşen savunma yaptı.


“BULUNAN LAVLAR NİYE TEST EDİLMEDİ"


İncirtepe’de çıkan lav silahlarına, emniyetin test etmeden “kullanılabilir" raporu verdiğini hatırlatan Albay Türkşen, “Aynı yerden çıkan mermiler test edilirken neden lavlar test edilmedi? Çünkü test etseler görecekler ki, hiçbiri ateşlemeyecek. Zaten raf ömrünün üstünden geçmiş 2 yıl. Elektrik düzenekli şey suyun içinden çıkınca ateşler mi? Ateşlemez. Neden test etmediniz? Yoksa ateşlememesinden mi korktunuz?" dedi.


“ARTIK SİZE GÜVENMİYORUM"


Geçen duruşmada mahkeme başkanının ‘Bize güvenin’ sözlerine vurgu yapan Türkşen, “O gün size güvendiğimi söylemiştim. Avukat Celal Ülgen ise güvenmediğini söylemişti. Siz de ‘Soruşturmanın genişletilmesini istiyorsanız, taleplerinizi yazın verin’ dediniz. 26 sayfa talep yazdık size. Allah için birini kabul etmemişsiniz. Sözümü geri alıyorum ve artık ben de size güvenmiyorum" dedi.


ALBAY TÜRKŞEN’DEN ‘İMZA’ ÇIKIŞI


Albay Türkşen daha sonra yazılı savunmasını da mahkemeye sundu. Yazılı savunmayı gören üye hakim Mehmet Hamzaçebi, “Ali Türkşen savunmanızı imzalamamışsın" dedi. Hakimin bu sözlerine tepki gösteren Türkşen, “Savunmamı imzalamıyorum. Çünkü siz beni imzasız belgeler yüzünden yargılıyorsunuz. İster kabul edin ister etmeyin, imzalamıyorum" diye yanıt verdi.


(BB)