Fatih Fen Lisesi öğrencisi Fatih Mehmet Adanır, Lisans Yerleştirme Sınavları’nda TM – 1, TM – 2 ve TM – 3 puan türlerinde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Emlakçı bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu olan Fatih Mehmet Adanır, öğrencisi olduğu dersanede kameraların karşısına geçti.

Fatih Fen Lisesi Müdürü Mansur Düzdağ, FEM Dersanesi Rehberlik Servisi Başkanı Faruk Ardıç ile birlikte basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Fatih Mehmet Adanır, çok iyi bir çalışma ortamına sahip olduğunu, günde yaklaşık 400 soru çözerek bu başarıyı yakaladığını söyledi. Sınava hazırlananlara planlı, programlı çalışmayı öneren Fatih Mehmet Adanır, “Bir yıl düzenli olarak çalışmak başarı için yeterli. YGS’de 44’üncü oldum. Bir an umutsuzluğa kapıldım. Ancak; öğretmenlerim ve dersanedeki arkadaşlarım bu umutsuzluğumu giderdiler. Ailem de beni sürekli destekledi" dedi.


“HAKİM OLMAK İSTİYORUM”

“Gelecekte ne olmak istiyorsun?” sorusuna  “Hakim olmak istiyorum” yanıtını veren Fatih Mehmet Adanır, “Ülkemizde söz sahibi olabilmek için, belli yerlere, devlet kademelerine gelebilmek için Hukuk Fakültesi’ne gitmenin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum" dedi.


Emlakçılık yapan baba Erdinç Adanır, oğlunun 4 yıldan beri yurtta kaldığını belirterek, “Bizlere bu ayda böyle bir hediye verdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. Fatih Mehmet Adanır, babası Erdinç Adanır, annesi Songül Adanır, babaannesi Hatice Adanır ve kardeşi Furkan Adanır ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.