Olay geçen pazar günü Doğuyaka 100'üncü Yıl Spor Kompleksi 3 Nolu Saha'da meydana geldi. U19 Play- Off maçında Antalyagücü ile Kepez Belediyespor karşı karşıya geldi. Maçın 71'inci dakikasında Kepez Belediyespor 3- 0 öndeyken, Antalyagücü'nden bir futbolcu rakibiyle mücadele esnasında baygınlık geçirdi. Burnu kanayan futbolcu, sağlık görevlilerinin müdahalesiyle kısa sürede kendisine geldi.

Antalyagücülü bazı futbolcular hakem Bülent Kaya'nın pozisyonla ilgili yanlış karar vereceğinden endişe ederek, hakemin etrafında toplanmaya başladı. Buna sinirlenen Hakem Kaya'nın, "Arkadaşınız numara yapıyor. Kalktığında kendisini kırmızı kartla cezalandıracağım" dediği iddia edildi. Bu sözlere öfkelenen futbolcular, tartışmanın dozunu arttırdı. Bunun üzerine hakem Bülent Kaya, kırmızı kartına başvurdu. İyice sinirlenen Antalyagücülü 4 futbolcu, hakem Kaya'ya saldırdı. Kaya aldığı darbeler nedeniyle baygınlık geçirdi ve hastanelik oldu. Aldığı raporla polis merkezine başvuran Hakem Bülent Kaya, kendisine saldıran futbolculardan şikayetçi oldu. Polisin evlerinden aldığı futbolcular, sorgulandıktan sonra savcılık talimatıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

VALİ OLAYA EL KOYDU

Futbol hakemi Bülent Kaya'nın maçta dövülmesi Antalya Valisi Ahmet Altıparmak'ı da harekete geçirdi. Futbol İl Temsilcisi İsmail Şener'i telefonla arayan Vali Altıparmak, sorumluların cezalandırılmasını ve hakem ile gözlemci raporlarının kendisine de gönderilmesini istedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Tarkan Tüzken'i de makamına çağıran Vali Altıparmak'ın yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı ilettiği öğrenildi.

AĞLAYARAK ÖZÜR DİLEDİ

Futbolcuları hakeme saldıran Antalyagücü'nün başkanı İbrahim Ay bugün başlayan ve merhum Gençlik ve Spor Antalya İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu anısına düzenlenen Park Antalya 2'nci Futbol Okulları Turnuvası'nın açılışında Antalya spor kamuoyundan özür diledi. İki küçük sporcusunun elinde çiçekle turnuvanın yapılacağı sahaya gelen İbrahim Ay, "Yalnızca sporcularım adına değil, kulübümün adına tüm spor camiasından özür diliyorum. U19 takımını bu talihsiz olaydan dolayı ligden çektiğimi beyan ediyorum. Sporcularımı affetmem imkansız. Onlar en ağır cezayı alacaklar" dedi.

Oğlu da futbol hakemi olan İbrahim Ay, oğlunun bu olaydan dolayı büyük üzüntü yaşadığını sözlerine ekledi.

'TEMENNİM BİR DAHA YAŞANMAZ'

50 yaşındaki İbrahim Ay'ın ağlayarak çiçek verip elini öptüğü Antalya İl Hakem Kurulu Başkanı 64 yaşındaki Ahmet Akyurt ise hakem camiasının bu olayı unutamadığını söyledi.

Akyurt, "Yerde yatan hakem arkadaşımızın suratına tekme atmak nasıl bir öfkedir? Spor dostluk, barış ve affetmektir. Eminim olayı yapanlar da sakin kafayla düşündüklerinde pişman olmuşlardır. Temennim bir daha böyle üzücü olayların yaşanmamasıdır" diye konuştu.