CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür'ün özel bir televizyonda futbol yorumculuğu yapması üzerine kendi mesleği olan genel cerrahlığı ücretsiz olarak sürdürmek istedi. Düzgün'ün çağrısına meclis başkanlığı olumsuz yanıt verince Düzgün, Milletvekili Şükür'ün futbol yorumculuğunu bırakması için 'Ya Vekillik Ya Para' kampanyasını kendi sitesinde başlattı. CHP İl Başkanlığı da Milletvekili Düzgün'ün kampanyasına destek olmak için Cumhuriyet Meydanı veya Belediye binası yanında stant kurmak için AK Partili Tokat Belediyesi'ne dilekçe ile başvurdu. Tokat Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çetin, imzalı cevap yazısında, "İmza kampanyası için yer tahsisi talebiniz belediyemizce incelenmiş olup uygun görülmemiştir" ifadeleri yer aldı. Bunun üzerine CHP İl Başkanı Duran Kum parti binasında basın toplantısı düzenleyerek Tokat Belediyesini kınadı. Kum, şöyle konuştu:

"Bu basın açıklamasını Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda yapmak için Valilik makamına müracaat ettik. Cumhuriyet Meydan'ında 3 günlük süre içerisinde imza kampanyasının belediye başkanlığının gösterebileceği ve tahsis edeceği bir yerde yapmak istedik. Valilikten izin aldık ama ne yazık ki üzülerek söylemek istiyorum, demokratik bir ülkede ana muhalefet partisinin bu kadar sesini kısmak için ana muhalefet partisini susturmak için birilerini gayret içerisinde olduğunu görüyorum. Tokat Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Çetin'in, 'İmza kampanyası için yer tahsisi talebiniz belediyemizce incelenmiş olup uygun görülmemiştir' şeklindeki yazısı bizleri son derece üzmüştür. Biz iktidar partisinden bu tür uygulamalardan kaçınmalarını istiyoruz. CHP olarak bunu kınıyoruz."

Kum'un açıklaması ardından parti binası içerisinde stant kurarak imza kampanyası başlatıldı. İmza kampanyasına partililer yoğun ilgi gösterdi.



MT(EA/İD)