AK Parti İstanbul Milletvekili eski futbolcu Hakan Şükür, Şike davasının sanıkları TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ, TFF eski Başkanı Mahmut Özgener ve Aziz Yıldırm'ın kardeşi Alaattin Yıldırım'dan şikayetçi oldu. Şükür, şike iddianamesi ek klasörlerinde yer alan telefon konuşmalarında kişilik haklarının ihlal edildiği ve hakarette bulunulduğu gerekçesiyle şikayetçi oldu. Avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gelen Şükür, bu kişiler hakkında basın savcısına şikayette bulundu.


“TATSIZ VE ÜZÜCÜ BİR DURUM"


Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Şükür, Türk futbolunun zor günler yaşadığı bir sürecin içinde bulunduğunu belirtti. Bu sürece bu şekilde dahil olmanın kendisini üzdüğünü söyleyen Şükür, "Ek klasörlerde ortaya çıkan talihsiz, tatsız ve çok üzücü bir durum nedeniyle buradayım. Bahsi geçen kişileri şikayet için geldim. Hayırlısıyla bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Bir televizyon programında bu ek klasörlerde hakkımda çıkan çeşitli küfürleri gördüm. Bu durum beni ve ailemi fazlasıyla huzursuz ve mutsuz etti" diye konuştu.


“KİŞİLİK HAKLARIM HERŞEYDEN ÖNCE GELİR"


Şükür milletvekili seçilmesinden önce spor dünyasının içinde bulunduğunu anımsatarak, "Tanıdığım insanlardı, hatta bir tanesini evimde ağırladım. Bu durumun beraber olduğum birinden gelmesi beni çok üzdü. Bundan sonra gelişmeleri takip edeceğiz. Hakkımda konuşulan mevzular çok basit konular değil. Kişilik haklarım her şeyin önünde gelir. Bu düşünceyle her zaman, hukukun üstünlüğüne yemin etmiş bir kişi olarak en yetkili mercii olan adalet önüne geldim ve şikayet dilekçemi verdim. Bundan sonraki süreç ne getirir bilmiyorum" dedi.


Şükür'ün avukatı ise Göksel Gümüşdağ, Mahmut Özgener ve Alaattin Yıldırım hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı basın bürosuna suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Açıklamanın ardından Şükür ve avukatı adliyeden ayrıldı.


(BB)