AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile birlikte Yenişehir’e gelen Hakan Şükür, ilk olarak Yenişehir Belediye Başkanı AK Parti’li Bülent Hamdi Cingil’i makamında ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanlığı'nı da ziyaret eden Şükür, İznik Yolu’ndaki Yaprak Parke’nin açılışını yaptı.

Yenişehir’de bulunduğu sürece hayranları tarafından sık sık yolu kesilerek hatıra fotoğrafı çektiren Hakan Şükür, Derviş Eroğlu Bulvarı’nda bulunan Belediye dükkanlarında YEGİAD’ın lokal ve AK Parti Kadın Kolları kermesinin de açılışını yaptı.

Bursa’da olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Hakan Şükür, şöyle konuştu:

"Ben de içinizden biri olarak buradayım ve bu konuşmayı yapıyorum. Bursa’daki arkadaşlıkları unutmam mümkün değil. Bursa’nın çok ekmeğini yedim, suyunu içtim. Osmanlı’nın ilk başkenti Yenişehir ve Bursa’da çok güzel günler geçirdim. Değerli anlar yaşadım, güzel dostluklar kurdum. Kendimi buranın bir parçası olarak görüyorum. Hüseyin Şahin ağabeyimin davetiyle kızımla birlikte buraya geldim. Çok mutluyum. Açılışını yaptığımız yerlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bereketli kazançlar diliyorum. Başbakanımızın selamlarını da sizlere iletiyorum."

"UEFA NASIL BAKACAK HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ"

Tören sırasında gazetecilerin futbolla ilgili sorularını da cevaplayan Şükür, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin buralara kadar hak ederek geldiğini, her iki kulübü de kutladığını söyledi. "Şike konusunda Futbol Federasyonu’nun verdiği kararları UEFA onaylar mı?" sorusuna karşılık Şükür, "UEFA’nın başından beri söylediği şeyler var. Ülkemizde de kural değişiklikleri oldu. UEFA buna nasıl bakacak hep birlikte göreceğiz" cevabını verdi.

"PLAYOFF SİSTEMİNE KARŞIYIM"

Bir soru üzerine playoff sistemine karşı olduğunu belirten Hakan Şükür, "Yaşanan sıkıntılı süreçten sonra böyle bir sistem getirildi. Futbolcular layığıyla oynadılar. Önemli Dünya liglerinde bunun çok örnekleri yok. Ben Play Of sisteminin olmamasını isteyenlerdenim. Ama olursa da yine sahada oynanıyor. Ama anladığım kadarıyla bu sistem pek kabul edilmiyor" dedi. 

HAYRANLARINDAN HAKAN ŞÜKÜR’E BÜYÜK İLGİ

Yeniköy’de yaptırılan gölet açılış törenine de katılan Hakan Şükür, burada köylülerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Hakan Şükür’ü büyük coşkuyla karşılayan Yeniköy halkı, Hakan Şükür ile hatıra fotoğrafı çektirmek için birbirleriyle yarıştı. Kadın hayranlarının sayısının oldukça fazla olduğu köyde, bir köylü kadın Hakan Şükür’e sarılarak sevgisini gösterdi.

Yeniköy Göleti açılış törenine milletvekilleri Hakan Şükür ve Hüseyin Şahin yanı sıra Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Yenişehir Kaymakam Vekili Nurettin Kakillioğlu, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, muhtarlar ve köy halkı katıldı.

Gölet açılış töreninde de konuşan Hakan Şükür, "İstanbul Milletvekiliyim ama 1990 yılında Bursaspor’a gelip futbol oynamıştım. O günden bu yana Bursa ve etrafında büyük değişimler gördüm. Güzel gelişmeler olmuş. Gerçekten takdir etmemek mümkün değil. Şimdi de böyle bir güzel açılışta birlikteyiz. Emeği geçen tüm yetkililere, büyüklerime teşekkür ediyorum. Bu açılışta olmak da ayrı bir önem taşıyor benim için. Su hayattır, su medeniyettir. Siz köylü ve çiftçi kardeşlerime bu bereketin yansıyacağını düşünüyorum. İnşallah bu tesislerin sayıları artar. Ancak çok çalışmadan bir şey olmayacağını da bilmemiz gerekir" diye konuştu.

Hakan Şükür köyde kıldığı cuma namazının ardından Yenişehir’den ayrıldı.



NB(FK/SS)