M. Akif ERDEM/İSTANBUL MALTEPE'de freni boşalan hafriyat yüklü kamyon önce park halindeki kamyonete çarptı ardından çarptığı kamyoneti de sürükleyerek içinde müşteri ve çalışanların bulunduğu bir markete çarptı. Park halindeki kamyonet, üstünde 18 ton bulunan hafriyat kamyonunun hızını azalttı ve sonu çok üzücü bitecek bir olay ucuz atlatıldı. Güvenlik kamerasının kaydettiği dehşet anlarının sonunda yaralananın bile olmaması teselli oldu.


CADDEDE KORKU VE PANİK


Kaza saat 15.00 sıralarında Maltepe Fındıklı Mahallesi Hancıoğlu Caddesi üzerinde meydana geldi. Zümrüt sokakta seyir halinde olan Erhan Yılmaz'ın kullandığı 34 EB 1244 kamyon, şoförün iddiasına göre freni boşalınca kontrolden çıktı.


CADDEDEKİLERE ÇARPMAMAYA ÇALIŞMIŞ


Kamyon şoförü o sırada kalabalık olan caddedeki insanlara çarpmamak için kamyonu yönlendirmeye çalıştı. Üzerinde 18 ton yük bulunan kamyon, park halindeki 34 UB 5844 plakalı kamyonete çarptı. Kamyon, önünde sürüklediği kamyonetle birlikte cadde üzerinde ilerlemeye devam etti. Hafriyat yüklü kamyon önündeki kamyonetle birlikte büyük bir gürültüyle marketin duvar ve camına çarptı. Kamyonet camdan içeri girdi hafriyat kamyonu ise hızı azaldığı için bu çarpmayla durdu. Kamyon ve önünde sürüklediği kamyonet, markete çarpmadan saniyeler önce yolda yayalar ve araçlar vardı. Ancak onların hiçbiri bu korkutucu kazanın mağduru olmadılar. O sırada markette çalışanlar ve alışveriş yapan müşteriler panik halinde kendilerini dışarı attı.


GÖZYAŞLARINI TUTAMADI


Büyük panik yaşanmasına neden olan kazanın ardından market çalışanları korku içinde dışarı çıkarken markette çalışan genç bir kız ise gözyaşlarını tutamadı. Kazanın ardından olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kamyon şoförü Erhan Yılmaz, "Kamyonun frenleri boşaldı, durdurmak için yol kenarındaki araca vurdum ama durmadı, 18 ton yük vardı" diye konuştu.


Kazayla ilgili olarak polis ekipleri rapor tutarken, kamyon şoförünün aracı durdurmak için çarptığı kamyonet sahibi ile kamyon sahibi arasında kaza yüzünden gerginlik yaşandı. Gerginlik daha fazla büyümeden araya giren polis tarafları sakinleştirdi. Kamyonun çarptığı kamyonet ise marketten çekici yardımıyla kaldırılırken, kamyonetin hurda yığınına döndüğü görüldü.


MAE (MK) (FOTOĞRAF)