Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Hacıhüsrev olarak bilinen İstiklal Mahallesi'nde uyuşturucu madde satışı yapan bir çetenin varlığını tespit etti. Yaklaşık 6 ay süren takibin ardından harekete geçen polis ekipleri önceki gün sabaha karşı özel harekat polislerinin desteğiyle belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenledi. Evlerde ve şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramalarda 22 kilogram esrar, 1 tabanca, ele geçirildi. Baskında şüphelilere ait olduğu belirlenen ve uyuşturucu satışından elde edildiği değerlendirilen 4 otomobil ile 20 bin TL'ye de el konuldu.


MOBESE ve polis kameralarının da kaydettiği operasyonda baskın yapılan bir evde, uyuşturucu poşetlerinin evin havalandırma boşluğuna atıldığını fark eden polis ekipleri, poşetleri boşluktan çıkarmak için ilginç bir yönteme başvurdu. Dar olan havalandırma boşluğuna ulaşamayan ekipler, çareyi elektrikli süpürge kullanmakta buldu. Uyuşturucu poşetleri, elektrikli süpürge ile çekildi.


Operasyonda, aralarında şebeke lideri olduğu öne sürülen Ş.A. ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Sorguya alınan şüphelilerin daha önce de benzer suçlardan çok sayıda sabıka kayıtlarının bulunduğu tespit edildi.


Emniyette sorguları süren şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi.