Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptığı açıklamada, Hacıbektaş Veli Külliyesini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan daha önce istemelerine karşın olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Selmanpakoğlu, külliyenin Hacıbektaş Belediyesi’ne devredilmesi konusunu her yıl Hacıbektaş Veli Anma ve Kültür Sanat etkinlikleri törenlerinde, devlet erkanının huzurunda dile getirdiklerini ifade etti. Bu yöndeki isteklerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca olumlu karşılanmadığını söyleyen Selmanpakoğlu, halen bu yöndeki taleplerinde de ısrarcı olduklarını vurguladı.

'İNŞALLAH SÖZDE KALMAZ'

Hacıbektaş Veli Kültür Derneği Başkanı Nafiz Ünlüyurt da yaptığı açıklamada, Alevi hareketinin sağlıklı bir biçimde yoluna devam etmesi açısından Hacıbektaş Veli külliyesinin bir an önce, Alevilere verilmesi gerektiğini belirtti. Ünlüyurt, şunları söyledi:

"Bunu, Alevi hareketinin sağlıklı bir biçimde yoluna devam etmesi bakımından da önemli buluyorum. Böylelikle Aleviliği değişik yönlere çekme çabaları, bir yerde sonuca ulaşamayacaktır. Hacıbektaş, Alevi inancının ser çeşmesidir. Böyle olunca da Alevilikle ilgili önemli çalışmaların burada yapılması gerekir. Hacıbektaş Dergahı'nın postnişini Veliyettin Ulusoy halen Hacıbektaş'ta yaşıyor. Böyle bir merkezde yeniden Hacıbektaş Veli Tekkesi’nin Alevi Bektaşi inancı ile ilgili hizmetlerine başlaması, öyle sanıyorum ki milyonlarca Alevi insanımızı da sevindirecektir. Diyanet İşleri Başkanı’nın bu sözleri inşallah sözde kalmaz, bu konuda somut adımlar atılır. Biz bu konuda dernek olarak her türlü desteği vermeye hazırız.''



AK(OE/COŞ)