Hacıbektaş Veli Külliyesi’nin 16 Ağustos 1963 tarihinde yeniden açılması nedeniyle ünlü halk düşünürü Hacı Bektaş Veli’nin anısına bu yıl düzenlenecek 49'uncu ulusal, 23'üncü Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri için Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde aylar önce başlatılan hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi. Çok sayıda Alevi-Bektaşi’nin de ortak buluşma merkezliğini üstlenen Hacıbektaş ilçesindeki etkinlikler, 15 Ağustos Çarşamba günü saat 14.00’ de Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayacak. Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi’nde araştırmacı yazar ve Kartal Cem Evi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Saçlı’ nın divan başkanlığını yapacağı ve Alevi Bektaşi dernek, vakıf ve federasyon temsilcilerinin katılımı ile ‘Yeni Anayasa Çalışmaları Çerçevesinde Alevi ve Bektaşiler'in görüş ve düşünceleri” konulu değerlendirme toplantısı yapılacak. 16 Ağustos Perşembe günü resmi açılış töreni ile başlayacak Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri ’nde Aslı Çetin yönetiminde Hacıbektaş Kadınlar Korosu çeşitli deyişler seslendirecek. Kültür ve Turizm Bakanlığı semah ekibi topluluğunun yapacağı gösterinin ardından, törene katılanlar Hacıbektaş Veli Müzesi’ ile Hacıbektaş Veli Dergahını ziyaret edecek.

KILIÇDAROĞLU KATILACAK


Bu yıl ki etkinliklere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP Genel Başkanı Masum Türker’in yanı sıra çok sayıda CHP milletvekilinin de katılması bekleniyor. Etkinliklere katılım için davetiye gönderilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın törenlere katılmalarının ise henüz netlik kazanmadığı ifade edilirken, hükümeti Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın temsil edeceği belirtildi.

Çeşitli toplantı ve kültürel etkinliğin düzenleneceği Hacıbektaş Veli Kültür ve Sanat etkinlikleri Cumhuriyet Meydanında semah ekiplerinin gösterilerinin yanı sıra Edip Akbayram, Hasan Yükselir, Silver Kesici, Fevzi Kurtuluş, Erdal Beyazgül, Taylan Cansızoğlu, Meltem Baykal, Mehmet Çoban, Cemile Sönmez ve Gülseren Kılıç’ın da aralarında bulunduğu sanatçılar sevenlerinin karşısına çıkacak.