Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 49’uncu Ulusal 23’üncü Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma törenleri ve Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında verilen Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış ödülüne gazeteci-yazar Rıza Zelyut layık görüldü. Hacıbektaş Veli Törenleri ve Kültür sanat etkinlikleri düzenleme kurulu. Zelyut’a ödülünün, 16 Ağustos'taki, Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri'nin resmi açılış töreninde verileceğini açıkladı.

Etkinlikler kapsamında düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasının da sonuçları açıklandı. Kısa öykü yarışmasında Nihat Malkoç ‘Malik Dede’nin söz incileri’ öyküsü ile birinci, Celil Culha ‘Kalbe düşen cemre’ öyküsü ile ikinci ve Yılmaz Gürbüz ise ‘Yolculuk’ öyküsü ile üçüncü oldu. Serbest vezin şiir yarışmasında da Fehmi Salık ‘Baş insan’ şiiri ile birinciliği, Mustafa Ermiş ‘İnsanı keşfe çıkalım’ şiiri ile ikinci ve Dr. Salim Çelebi ‘Gün doğsun gölgelere’ şiiri ile üçüncü oldu.

Yarışmada Mazlum Cihangir de ‘Okunacak kitap insandır’ şiiri ile mansiyona layık görüldü. Hece vezni şiir yarışmasında ise, Ahmet Gökçe “Okunacak kitap benim erenler” şiiri ile birinciliği elde ederken Niyazi Ece, ‘En güzel okunan kitap insandır’ şiiri ile ikinci ve Abdullah Oral’da ‘İnsanı Oku’ şiiri ile üçüncülüğü kazandı. Bu dalda, seçici kurul M. Zeki Ateş‘in ‘Okunacak kitap insandır insan’ ve Kenan Şahbudak’a ‘Benim’ şiiri ile mansiyon ödülü verilmesini kararlaştırdı.



AK(OE/İD)