Kartal’da bulunan Zekeriya Göçer ilköğretim okulunun “Hacı Bektaş-ı Veli İmam Hatip Okuluna” dönüştürüleceği haberiyle bir araya gelen veliler okullarına ve eğitim hakkına sahip çıkmak için eyleme geçti.

26 Haziran salı günü Karlıktepe Mahallesi’nde bir düğün salonunda forum düzenleyen veliler 27 Haziran Çarşamba günü sabahına topladıkları 3 bin imzayı temsilcileri aracılığıyla kaymakamlığa iletme ve akşamına da kitlesel bir yürüyüş yapma kararı aldılar.

Toplantıda söz alan veliler, AKP’nin Alevi yurttaşların ağırlıklı olduğu mahalledeki okulun adını Hacı Bektaş-ı Veli İmam Hatip Okulu diyerek dönüştürmeye çalışmasının kendileriyle alay etmek anlamına geldiğini, dertlerinin İmam Hatip vs. olmadığını ama 50 yılı aşkın süredir mahalleliye hizmet veren en büyük, en köklü ve ulaşım açısından en rahat mevkideki okulun dönüştürülmesini asla kabul etmeyeceklerini bildirdiler.

Toplantıya katılan Eğitim Sen 5 Nolu Şube Başkanı da velilerin ne arkasında ne de önünde olacaklarını ama her zaman yanlarında olacaklarını çünkü eğitim hakkının veli-öğrenci-öğretmen üçlüsünün birlikte mücadelesiyle kazanılabileceğini vurguladı.

Ertesi gün yapılan veli yürüyüşü Karlıktepe Zekeriya Göçer İlköğretim Okulu’nun önünden başlayıp, Kızılay Bulvarı ve oradan da minibüs yolundan Kartal Meydanına gelinmesiyle son buldu. Eylemde “Susma Karşı Çık Okuluna Sahip Çık, Hükümet Şaşırma Okuluma Karışma ve Parasız Eğitim Parasız sağlık” sloganları atıldı. Oldukça kalabalık olan yürüyüşe çocukların coşkulu katılımı dikkat çekiciydi.