Can Polat Pamay Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ve partililer katıldı. Mevcut İl Başkanı Tümer Peker ile Halil Furat'ın aday olduğu kongreye, Ergenekon Davası kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Prof.Dr. Mehmet Haberal da çiçek gönderdi. Prof.Dr. Haberal'ın çiçeği, karanfillerle süslenen fotoğrafı ile birlikte protokolde ayrılan koltuğa konuldu.

"MİLLİ İRADE DEMİR PARMAKLIKLAR ARASINDA"

Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Kongres'ini yaparken bir eksikle toplandıklarına dikkat çekti. Akkaya, "Sizin oylarınızla seçilen sayın Haberal Silivri'de. Milli irade demir parmaklıklar arasında. Buradan Haberal'a selam olsun" dedi. Gazetecilerin, vatanseverlerin, yurtseverlerin, bilim adamalarının demirparmaklar arkasında olduğu bir dönemde kongre yaptıklarını ifade eden Akkaya, şöyle devam etti:

"'Parasız eğitim istiyoruz' diyen lise öğrencisinin hapiste olduğu, rektrörünü internette eleştirdi diye, duvara 'Tek yol devrim' yazdı diye, çevre katliamlarına dur demek için çevrecilere destek verdi diye 600'e yakın üniversite öğrencisinin hapiste olduğu bir dönemde kongremizi yapıyoruz. Yürütme, yargı ve yasamanın tek elde toplandığı, faşist bir anlayışla bu ülkenin yönetilmeye çalışıldığı bir dönemde kongremizi yapıyoruz. Hak arayan emekçinin, işçinin biber gazıyla, copla terbiye edildiği bir dönemde kongremizi yapıyoruz. Bu bir yürek işidir. Bugün Türkiye'nin her tarafında, İzmir'de, Kocaeli'de, Çankırı'da CHP'liler demokrasi mücadelesi veriyorlar."

GÜRSEL TEKİN'E ELEŞTİRİ

Kısa süre önce partideki Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin'i de isim vermeden eleştiren Akkaya, "Biz Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde bir yola çıktık. Bu yol karanlıktan aydınlağa gitme yoludur. Bu yol CHP'yi iktidara taşıma yoludur. Bizimle beraber bu yola çıkıp, daha sonra dönenler olacaktır. Ancak biz, 'dönen dönsün, biz dönmeyiz yolumuzdan' diyenlerdeniz" diye konuştu.

"SANAL TABLOLARLA KANDIRIYORLAR"

AK Parti hükümetinin ekonomi politikasını da eleştiren Akkaya, Türkiye'de işsizliğin resmi rakamlara görü yüzde 10'un üzerinde olduğunu söyledi. AK Parti'nin dışa bağımlı ekonomi politikası bulunduğunu savunan Akkaya, şöyle dedi:

"İhracatla övünüyor; 'İhracatımız şu kadar lira oldu' diyorlar. Ama ithalata gelince, ithalat rakamlarını vermiyorlar. İhracatımız 134, ithalatımız 242 milyar dolar. İhraç ettiğimiz ürünlerin hammaddelerinin yüzde 86.4'ünü de dışarıdan ithal ediyoruz. Yani bizi sanal tablolarla kandırmaya çalışıyorlar."



GG(EE/İD)