Haber Kameramanları Derneği'nin 'Zoom 2011 Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüleri Yarışması' ödül törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Her gün akşam bizleri televizyon karşısında tutan sizlersiniz. Sizlerle beraber olmakatan çok memmunum. Eminim ki sizin imkanlarınız düzeltilecektir" dedi.

'Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü' ödülünü Anadolu Ajansı Van Bürosu'dan Özkan Bilgin 'Depremde ilk görüntüleri' rumuzlu çalışması ile kazanırken, aynı dalda, 'Taş' rumuzlu görüntüleri ile Doğan Haber Ajansı'ndan Fatih Turan ikinci oldu. 'Aytorun' rumuzlu görüntüsüyle Cihan Haber Ajansı'ndan Abdurrahman İtik de üçüncülük ödülü aldı.

'Serbest Haber' kategorisinde birinciliği Anadolu Ajansı'ndan Tolga Çıplak 'Bakan Dolmuşu' görüntüsü ile kazandı.

ÖZEL ÖDÜLLER

Ayrıca 'Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü' dalında TRT Türk kameramanı Cüneyt Ünal 'Libya' rumuzlu görüntüsüyle Baran Bilişim Teknolojileri Özel Ödülü, Anadolu Ajansı Erzincan Bürosu'ndan Yakup Bakar 'Kör Kurşun' rumuzlu görüntüsüyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü, Yeni Çin Haber Ajansı'ndan Arda Kara 'Kumruları Vurdular' rumuzlu görüntüsüyle Sony Özel Ödülü' aldı.

Serbest Haber Kategorisinde 'Uçuran Toma' 've Van'da Yıkım' rumuzlu iki görüntüsüyle Anadolu Ajansı'ndan Celaleddin Gürbüz Yenimahalle Belediyesi Özel Ödülü'nü aldı. İlki 1996'da düzenlenen 'Zoom Yılın En İyi Görüntüleri Yarışması' 2009 yılından bu yana uluslararası nitelikte yapılıyor. Yarışma, bu yıl 25 ülkeden görüntülerin katılımı ile gerçekleşti.