Van'da 1998 yılında kurulan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC), Van Gölü kıyısında daha önce Vanspor Tesisleri olarak kullanılan mekanı devraldı. Yapılan onarımla yeni bir görünüme kavuşan Van Gölü kıyısındaki tesisler, İskele sahiline de farlılık kattı. Tesiste meşhur Van kahvaltısı ile birlikte farkıl mönülerde yemekler de sunulmaya başlandı. Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu kararıyla tesise, cemiyetin kurucu üyesi ve 9 Kasım'daki depremde yıkılan Bayram Oteli'nde hayatını kaybeden DHA Muhabiri arkadaşımız Sebahattin Yılmaz'ın ismi verildi.

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç, başta Van'da görev yapan gazeteciler olmak üzere Van halkına böyle bir tesis kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Gelişmekte olan İskele Sahili'nde açılan tesisin Van Turizmi açısından önemine dikket çeken Sevinç, şöyle dedi:

"14 yıl önce kurulan cemiyetimiz ilk defa böyle sosyal bir tesise sahip oldu. Bunun gururunu yaşıyoruz. Tesisin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Bundan sonra gazetecilerin sosyal olarak daha aktif olabilmeleri için gerekli mekanları oluşturmak için çalışmalarımız sürecek. Ayrıca ölümünden büyük üzüntü duyduğumuz değerli ağabeyimiz merhum Sebahattin Yılmaz isminin tesiste sürekli olarak yaşatılması bizi ayrıca mutlu etti."



GÖ(FE/İD)