Merkez Yıldırım İlçesi'nde kız öğrencilere güzellik, saç bakım, grafik, fotoğraf, el sanatları, yiyecek içecek hizmetleri, halkla ilişkiler ve organizasyon alanlarında eğitim veren Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olan Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi, çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Bölümü'nün hazırladığı 'Kadınların toplumsal cinsiyet rollerinde farklılaşma: İstihdama etkin geçiş' projesi Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'ndan aldığı hibe ile Türkiye'ye örnek oluyor.

Proje ile okul atölyelerine ve güzellik salonuna yeni ürünler alan bölüm, özel sektördeki güzellik merkezlerini aratmıyor. Proje kapsamında, herher hangi mesleği olmayan 60 kadına meslek kazandıran okul, saç bakımından, el ayak bakımı ve cilt bakımına kadar her alanda hizmet veriyor.

Güzellik ve Saç Bakım Alan Şefi Tülay Bozkaya, kız meslek lisesi olarak pilot okul olduklarını belirterek, projeyi ve güzellik merkezini incelemek için çok sayıda okul ve firmanın geldiğini söyledi. Radyo frekans aleti ve pedikür, spa, cilt bakım cihazları, iğneli epilasyon, ağda, pasif jimnastik cihazları, saç, cilt, vücut bakım ve makyaj ürünlerini kalkınma ajansının hibesi ile aldıklarını anlatan Bozkaya, randevulu olarak haftanın 6 günü dışarıya da hizmet verdiklerini kaydetti.

Bölümde bulunan 200 öğrencinin de pratik yapma imkanı bulduğunu belirten Bozkaya, "Spa, masaj, saç, makyaj, epilasyon depilasyon, el ayak bakımı ve sağlığı hizmetleri, LPC ve radyo frekans elektro ile vücut bakımı, leke tedavi, açık gözeneklerin kapatılması, ince çizgilerin açılması işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Fiyatlarımız piyasaya göre çok daha uygun. Hizmeti, emeği ve hijyeni gören birçok kişi bizden vazgeçmiyor. Dışarıdaki işletmelerden farkımız yok. Okul olduğumuz için bize güven duyan müşterilerimizin sayısı da fazla" dedi.



SÇ(FK/CK)