Olay, önceki gece merkez Yakutiye İlçesi Kombina yolu üzerindeki Türk Telekom'a ait bölge deposunda meydana geldi. Bölge deposu güvenlik görevlileri olan R.D. ve Y.Y., 155 Polis İmdat hattını arayarak gece geç vakit iki kişinin kapıdan, iki kişinin de tel örgülerden atlayarak içeri girdiğini, kafalarına silah dayadığını ve kabloları kamyona yükleyerek götürdüklerini söyledi. Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, güvenlik görevlerinin ifadelerindeki çelişkileri fark edince onları çapraz sorguya aldı. Polis, kısa sürede depoyu koruyan güvenlik görevlisi R.D., Y.Y. ve C.M.'nin bu soygunu gerçekleştirdiğini, daha önce de Telekom'a ait bakır, hurda ve kablo hırsızlığı yaptıklarını belirledi. Suçlarını itiraf eden 3 güvenlik görevlisi, hurda malzemeden elde ettikleri parayı polise teslim etti. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları tamamlanan şüpheliler, sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
HAMAMIN BİR TON AĞIRLIĞINDAKİ KURŞUN ÇATISI DA ÇALINDI
Öte yandan Yakutiye İlçesi Emir Şeyh Mahallesi'ndeki tarihi Saray Hamamı'nın 1 ton ağırlığındaki kurşun plakalarını çalan hırsızlar, Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu suçüstü yakalandı. Saray Hamamı'nın kurşun plakalarını son bir ayda 3 kez çalan hırsızlar, yaklaşık 1 ton ağırlığında kurşun plakayı satarken ele geçirildi. Kurşun plakaları satan M.K., E.B. ve M.Y.B. düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. 
Tarihi Saray Hamamı işletmecisi Ahmet Tazegül, "Hamamın etrafını tel örgüyle çevirip gerekli tedbirleri aldık. Bacalarda ve kubbeler arasında nöbet tuttuk. Ama bir türlü hırsızlarla baş edemedik. Kurşun plakaları söküp götürüyorlardı. Sonunda hurdacılara satarken yakalandılar" dedi.
 
ZK(KS/BT)