15 Kasım 2011'de yaşanan ilk olayda merkez Seyhan İlçesi Tepebağ Mahallesi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan Egemen Kuyumcu'ya müşteri olarak gelen 49 yaşındaki Sultan Cihan ile 55 yaşındaki Haydar Cihan, bilezikleri inceledi. Kuyumcunun başka müşteriye yönelmesini fırsat bilen Sultan Cihan, inceler gibi yaptığı 2 adet altın bileziği el cüzdanının altına sakladı, ardından da el çabukluğuyla cebine koydu. Bir süre daha bilezikleri inceleyen evli çift, alışveriş yapmadan çıkıp, gitti.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLEDİ

2 bileziğin çalındığını fark eden kuyumcu, polise şikayetçi oldu. Harekete geçen polis, güvenlik kamerasından kimliklerini tespit ettiği Sultan ve Haydar Cihan çiftinin başka şehirlerde de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıklarını ve Sultan Cihan'ın tutuklama kararıyla arandığı saptandı. 

KUYUMCU TANIDI

Polisin araştırması devam ederken, iki şüpheli önceki gün önce aynı kuyumcuya tekrar geldi. Girdikleri kuyumcuyu daha önce soyduklarını fark eden şüpheliler, hızla dışarı çıkıp, yolda bekleyen 06 BS 496 plakalı otomobille kaçtı. Dolandırıcıları tanıyan iş yeri sahibi de şüphelilerin peşine düştü, ancak yakalayamadı. Kuyumcu, cep telefonundan otomobilin plakasını polise bildirdi. Güven timleri, şüphelilerin içinde olduğu otomobili D-400 karayolunda durdurdu. Araçtaki 3 kişi gözaltına alındı.

Hakkında daha önce de tutuklama kararı olan Sultan Cihan cezaevine gönderilirken, Haydar Cihan ve otomobili kullanan 31 yaşındaki Erol Bozkurt da sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.



FK(OA/AK)