Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Mamak İlçesi Başak Mahallesi'nde bir besi çiftliğinde kumar oynatıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından besi çiftliğine baskın düzenlendi. Operasyonda kumar oynatan E.K. adlı kişi ile kumar oynayan 99 kişi gözaltına alındı. Kumar oynayan 99 kişi 'Kabahatler Kanununca' para cezasının ardından serbest bırakılırken, E.K. ise 'Kumar Oynamak İçin İmkan ve Yer Temin Etmek' suçundan adliyeye sevk edildi. Kumar oynayanların arasında üst düzey bazı bürokratlar ve işadamlarının da bulunduğu ileri sürüldü.

BİR TARAFI AHIR BİR TARAFI KUMAR SALONU

Baskın yapılan besi çiftliğinde, olası operasyonlara karşı kurulan güvenlik sistemi dikkat çekti. Besi çiftliğinde 8 kameradan oluşan kapalı devre sistem kurulduğu ve ellerinde telsiz olan yaklaşık 10 gözcü ile besi çiftliği etrafında da 15 gözcünün yerleştirildiği ortaya çıktı.

İstihbarat alan Jandarma ekipleri, kurulan ikaz sistemine yakalanmadan başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. Bu arada besi çiftliğinin bir bölümü kumarhane olarak kullanılırken, yan tarafında ise kurbanlık için getirilen hayvanların bulunduğu dikkat çekti.