Olay saat 18.30 sıralarında Erenköy Mahallesi Yıldırım Caddesi ile Sevinç Caddesi'nin kesiştiği kavşakta meydana geldi. ablası Ayşe Sönmez'in evinde düzenlenen mevlide katılan Iraz Ekinci, 71 Evler Mahallesi'ndeki evine gitmek için minibüs beklerken yanına gelen eski eşi Yalçın Erginbaş tarafından tabancayla ateş edilerek kafasından vuruldu.

Özel bir kuruluşta güvenlik görevlisi olarak çalışan Yalçın Erginbaş olay yerinden kaçtı. Kafasına aldığı kurşunla ağır yaralanan Iraz Ekici vatandaşların çağırdığı ambulansla  Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ameliyata alınan Iraz Ekinci'nin durumunun ağır olduğu bildirildi.

BOŞANDIĞI EŞİNİN 2 YAKININI YARALADI

Polis, olay yerinden kaçan Yalçın Erginbaş'ın yakalanması için çalışma başlattı. Erginbaş'ın boşandıktan sonra Iraz Ekinci'yi ve yakınlarını sürekli olarak tehdit ettiği, 2 yakınını öldürmeye teşebbüs ve yaralama suçundan 7 yıla yakın hapis cezasına çarptırıldığı, kararın temyize gönderildiği öğrenildi.

TEKRAR EVLENDİ

Eski eşi tarafından tabancayla kafasından vurulan Iraz Ekinci'nin, 2 yıl önce şiddet gördüğünü öne sürdüğü Yalçın Erginbaş'dan resmi olarak boşandığı ve bu evlilikten doğan 2 kız çocuğunun da Erginbaş'ın yanında kaldığı bildirildi. Iraz Ekinci'nin 1 yıl önce de yeniden evlendiği belirtildi.

Olayın ardından Iraz Ekinci'nin yakınları, Yalçın Erginbaş'ın biran önce yakalanmasını isteyerek, "Yalçın'ın yaraladığı Iraz hastanede yaşam savaşı veriyor. Yalçın dışarıda olduğu sürece bizim de hayatımız tehlikede. Bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyoruz" dediler.

EK (EK/SSA)