Şişli bölgesi güven timleri şüphelendikleri ve içinde iki kişinin bulunduğu bir aracı takibe aldı. Ekipler, Şişli Feriköy Bozkurt Caddesi üzerinde park eden aracı izlemeyi sürdürdü. Araçtakiler uzun süre bir apartmanı gözetledi. Araçtan inen zanlılardan biri gözetledikleri apartmana girdi. 20 dakika sonra zanlının bir laptop çantasıyla dışarı çıktığını gören polisler harekete geçti.

Park halindeki aracın yanında bekleyen zanlıyla, apartımandan çıkan arkadaşı karşılarında polisleri görünce kaçmaya başladı. Ancak zanlılar fazla kaçamadı. Çevrede tedbir alan güven timleri zanlıları gözaltına aldı. Taksim Polis Merkezi'ne götürülen hırsızlık zanlılarının sabıkalı oldukları da ortaya çıktı. Zanlıların kapısını kırarak girdikleri evden antika değeri olan eşyaları çaldıkları belirlendi.

Polis merkezinde yapılan incelemede çok sayıda hırsızlık ve benzeri suçlardan kaydı bulunan Samet A. (25) ve Dursun C.(58) adliyeye sevk edildi. Polis, komşuların verdiği bilgiye göre, yurtdışındaki çocuklarını ziyarete gittikleri öğrenilen ev sahiplerine ulaşmaya çalışıyor.