Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı pazar yeri ziyaretinde Tekin, belediyenin hizmetleriyle ilgili bilgi aldı. Kesilecek hayvan muayenesini izledi, pazarcı esnafının dinlenme alanlarını gezdi. Satıcılarla sohbet eden sıkıntılarını dinleyen Gürsel Tekin, hükümetin uygulamaları sonucunda tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini hala bu hizmete vatandaşa götürme uğraşında olan üreticilerin nasıl bir fedakarlıkla çalıştığını iyi bildiklerini söyledi. Yenimahalle Belediyesi'nin pazaryerindeki altyapı ve teknolojik destekle kurban kesimini çağa uygun koşullarda gerçekleştirilmesini sağladığını belirten Tekin, belediye çalışanlarını kutladı.

Kurban satıcısının "Gelsin Tarım Bakanı da görsün burayı. Halimizi bir de ona anlatalım. Bakın CHP yöneticisi Tekin geziyor o da gezsin" demesi üzerine Tekin, kurban sayısında 10 yıl öncesinin rakamlarının bile yakalanamadığını, her geçen yıl bir öncekinden geriye düşüldüğünü ifade etti.

Yem ve mazot gibi girdi fiyatlarının yüksekliğinin de kurban satıcılarını olumsuz etkilediğini dile getiren Tekin, "Tarım, hayvancılık neredeyse Anadolu'da bitmiş durumda. Şu anda can çekişiyor. Ey Tarım Bakanı ey Başbakan, duyun, bakın, burada bütün Türkiye var. Türkiye'nin dört bir yanı burada. İnsanlar feryat ediyor. Bu feryatlara kulak assınlar. Gelsinler gezsinler, istiyorlarsa yardımcı da oluruz " dedi.

Kurban satışlarına tanıklık eden Gürsel Tekin alıcı ile satıcının arasına girerek geleneksel kurban pazarlığında aracı oldu.