İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak için Hatay'a gelen Gürsel Tekin, ilk olarak Reyhanlı Barajı'nın altında kalacak olan Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Mehmetbeyli Köyü'ne gitti. Burada köylülerin sorunlarını dinleyen Gürsel Tekin, evleri ve arazilerini kaybedecek olan vatandaşların sıkıntılarını TBMM'ye taşıyacağını söyledi. Daha sonra Hatay'a geçen Tekin, Antakya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Tekin, Avrupa'da ve dünyada basının özgür olduğunu ancak Türkiye'de bunu göremediklerini söyledi. Yerel ve ulusal basının sıkıntıları olduğunu belirten Tekin şöyle konuştu:

"Avrupa Birliği'ne gireceğiz. AB'de gazetecilerin durumu ne ise, aynı kriterler Türkiye'de de uygulansın istiyoruz. Demokrasilerin olmazsa olmazı basın özgürlüğüdür. Dünyanın her yerinde basın özgürdür. Her yerde basın var. Maalesef Türkiye'de basın özgür değil. Basının yazacağı iktidarın iki dudağı arasına bırakılmamalı. Siyasetçi de görevini yapacak basın da görevini yapacak. Dünyanın her yerinde muhalefet eleştirilmez, iktidar eleştirilir. Bizde özgür olmayan basın muhalefeti eleştiriyor."

HATAY MI SURİYE'YE, SURİYE Mİ HATAY'A DAHİL EDİLDİ

Hatay'da sınırı da gezdiğini belirten Gürsel Tekin, güvenlik şeritlerinde Türk Askeri göremediklerini kaydederek, "Şaşkınlık içerisinde kaldık. Acaba sınırlar kalktı mı, birleştik mi? Yoksa Hatay'ı mı Suriye'ye verdik, Suriye'yi mi Hatay'a, Türkiye'ye kattık? Biz bilemiyoruz hangisi olmuş, bunu gidince Ankara'da soracağız."

Tekin daha sonra Hatay Gazeteciler Cemiyeti, Musevi cemaati, Hıristiyan cemaatini, Samandağ Hz. Hızır Türbesi ve Türkiye'nin tek Ermeni köyü olan Samandağ İlçesi'ne bağlı Vakıflı Köyü'nü ziyaret etti.



ME(BK/COŞ)